Vår unika utbytesgaranti!

SADELN SKALL FUNGERA TILL HÄST OCH RYTTARE, ANNARS BYTER VI UT DEN TILL EN
ANNAN SADEL!

Vi hoppas att Du och Din häst kommer att trivas med den sadel Ni fått utprovad! Skulle den av någon anledning inte fungera tillfredsställande erbjuder vi oss att fortsätta utprovningen och byta ut sadeln till någon annan som fungerar bättre!

Observera att Ni måste ta med hästen och sadeln till oss, så att vi får möjlighet att ta del av problemet och kunna lösa det. Vår ambition är att finna den sadel som kan skapa de bästa förutsättningarna för ett lyckat samspel mellan häst och ryttare. Ibland tar det lite tid och man får prova sig fram, men det viktigaste är ju att det blir bra till slut!

Vid bytet utgår vi från det pris Ni har betalat för sadeln, minus ett avdrag för det slitage som hunnit uppstå på sadeln. VID ALLA VÄRDERINGAR GÖRS EN INDIVIDUELL BEDÖMNING AV SADELNS SKICK! Vi brukar räkna på en ungefärlig kostnad på 750 kronor per kvartal (har du en kalvskinnsklädd sadel är slitageavdraget 850 kronor), förutsatt att ingen olycka eller skada inträffat på sadeln.
Vid ett sadelbyte räknar vi på hur mycket din gamla sadel är värd och hur mycket den nya kostar. Köper du en dyrare sadel än din gamla, får du betala mellanskillnaden. Byter du till en billigare sadel än din gamla, får du tillbaka mellanskillnaden. Affären görs klar vid ditt besök. Du måste alltså inte vänta på att din gamla sadel blivit såld.

Utbytesgarantin gäller bara byten med samma häst som sadeln ursprungligen köptes till! Har du av någon anledning inte hästen kvar och vill göra dig av med din sadel, kan du antingen lämna in den till försäljning eller byta in den om du skaffat dig en ny häst som du vill köpa en ny sadel till. Vi räknar då ut sadelns inbytesvärde baserat på sadelns försäljningsvärde x 0.65. Det kan hända många tråkiga saker med hästar och det ligger utanför vårt ansvar att kompensera olyckor etc.

Säljer Du Din häst och skickar med sadeln, vilket vi varmt rekommenderar, följer utbytesgarantin med hästen! Nya ägaren kan sedan fortsätta att byta ut sadeln vid behov med samma avdrag som du skulle fått. Vi lägger oss inte i vilket pris ni sålt sadeln för till hästens nya ägare. Det påverkar inte utbytesgarantin!

OBSERVERA ATT UTBYTESGARANTIN GÄLLER ENDAST SADLAR! Övrig utrustning som sadelgjordar och stigläder omfattas inte av utbytesgarantin.